maanantai 12. maaliskuuta 2012

Männävuosien tyylejä

Yleisön joukosta esitettiin pyyntö, että esittelisin laajemmaltikin edesmenneitä tyylejäni, joita on ollut jos jonkinlaisia ja enemmän ja vähemmän onnistuneita. Valitettavasti digitaalisen elämäntavan ilot ja kirot ovat vieneet suurimman osan kuvallisesta menneisyydestäni rikkoutuneiden teknisten laitteiden myötä, mutta säästytäänpä silloin kaikki kaikkein pahimmilta ylilyönneiltä. Seuraavassa siis kuvafloodi menneen aikamuodon lookeistani, jossa painopisteen saa melko vahvasti tyyleistäni pitkäaikaisin, jonkinsortin fiftarityyli. Mukana tosin muutama helmi nk. kulmakarvataiteen aikakaudelta. Kuvat ovat aikajärjestyksessä, joten jonkinlainen kehityskulku on toivottavasti nähtävissä.

Tyylillinen kehityskulkuni lähtee teini-ikäni neuroottisesta beigeilystä, kehittyen lukioaikana turvapunk-vaiheen (turvapunk = ramonesia, räväkkä tukka, kourallinen hakaneuloja ja siinä se) halki kohti goottilolitavaihetta. Goottilolitasta karisi lolita pois muutettuani itä-helsingin karuihin maisemiin ja jäljelle jäi gootti. Goottius koki huipentumansa pvc-kyyber-kaasunaamari -goottiutena (huokaus) ja alkoi vähitellen kääntymään hassunhauskan militarismi-vaiheen läpi kohti fiftariutta. Fiftarityyli piti pintansa huikaisevan kauan, välillä lipsahtaen 30- & 40-lukujen sävyeroihin ja rockabilly&psychobilly-tyyleihin. Fiftarius elää toki kantajassaan yhä osaelementtinä, enää en vaan koe tarvetta pukeutua siihen ahdistavan pikkutarkasti kuin naamiaisasuun, vaan lähinnä poimin nykyiseen tyyliini fiftariuden ilahduttavia elementtejä.

Nykyinen tyylini on sekamelska kaikkea mahdollista, mutta viihdyn siinä kovin hyvin. Se voi ehkä olla tyylivuoristoradan viimeinen, seesteinen vaihe, tai sitten se on hetkellinen tyven ennen uutta pvcplatformkuiturastalolitatorttu -vaihetta.

(c) Christian Nordblad
(c) Christian Nordblad(c) Christian Nordblad


14 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. ..and a beast. :DD Eivaan kiitos megaihana Kiia. <3

   Poista
 2. Sitä viimeisintä vaihetta kutsutaan nimellä aikuistuminen :D (tämä ei sitten ollut tarkoitettu miksikään ivalliseksi kommentiksi) Voit myydä miulle noi fiftarivaatteet, tai vaikka lahjoittaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, siitäpä tässä saattaa osittain olla kyse. En tosin tiedä, voiko mun tyyliä vieläkään kovin aikuistuneeksi kuvailla, mutta ehkä ainakin vähemmän huomionhakuiseksi. :DD Hahah, voih, olisin mielelläni tehnyt vähän fiftarihyväntekeväisyyttä, mutta aikalailla kaikki fiftarirytkyni oon jo myynyt pois.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Ääh teet mulle halun palata entisiin tyyleihini. :D

   Poista
 4. Saako tässä äänestää lempparityylin? Otan riskin. Toi fiftarityyli sopi/sopii sulle! Lemppari <3 On tää aikuinen-Mirakin ihan jees. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, ihana Aba. <3 Joo no siis se oli munkin mieleen, mutta se oli siitä huono tyyli, että tosi harvoin koin mitään onnistumisia sen kanssa. Useimmiten tuntu, että tukka olisi voinut onnistua paremmin, vaatteet ei ollu tarpeeks autenttiset, aina olisi pitänyt jaksaa olla oikeanlaiset kengät jne.. Lisäksi suomen kaltaisessa pikkumaassa tuli minne tahansa meninkin ni sellanen sirkuseläin-fiilis ja vaikka huomio onkin ihan jees ni 6 vuotta intensiivistä sellaista riitti mulle, ainakin toistaiseksi. :DD

   Poista
 5. Onpa outoa kattoa näitä kun about 14 ekassa kuvassa näyttää kuin ois joku toinen ihminen :O Oot kokenu kyllä tosi räväköitä muodonmuutoksia, siis ihailen vaan sun rohkeuttas. Uaaah ihan jumalaisia kuvia kyllä oiden fiftarikuvien joukossa, tuli vähän ikävä sitä tyylivaihetta täytyy myöntää, VAIKKA nykynenkin tyyli ja hiukset on aivan mahtavat ja aivan sun näköset :]

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihihii, voi kun saisit nähdä vielä joitain niitä karmeimpia goottijuttuja, alkuaikojen goottikuvat puuttuu kokonaan ja se jos mikä on järkyttävää katottavaa. :DDD Mut joo, kivahan toi fiftarityyli oli mut niinku Aballe sanoin ni siitä pysty tosi harvoin olee ylpee, ku suomesta ei ikinä saanu tarpeeks täydellisen autenttisia juttuja jne. Vähän jotenkin kahliuduin siihen tyyliin, tuntu et pitää olla 24/7 tyylilleen uskollinen, vaikka se olis ollu välillä ahdistavaakin. Nykyinen tyyli tuntuu omimmalta ja niin paljon vapaammalta, voi laittaa mitä tahansa päälle ja ostaa mitä tahansa ihan vaan koska se on kivaa, ei siks että se "kuuluu" sun tyyliin.

   Poista
 6. Näitten kuvien perusteella vois sanoa, että oot löytänyt jonkinlaisen tasapainon ehkä :)

  VastaaPoista
 7. Hauska nähä miten sun tyyli on kehittynyt vuosien varrella. Et ainakaan oo ollut ujo pukeutuja. Sulle sopii muuten kaikki hiusvärit!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, "kehittyminen" oli kiltisti valikoitu termi. :D Joo no joskus olisin voinut olla, cybergoottivaiheen 10cm pitkät pvc-minihameet ja 20 cm korkeet platformit ois voinu jäädä käyttämättä. Ja kiitos, ite en tosta keltasesta oo ihan varma. :DD

   Poista

Yay! Jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...