perjantai 8. kesäkuuta 2012

Re-thinking T-shirts


Aina kun avaan mun lipaston vasemman oven, lattialle tursuaa kaapin uumenista hallitsematon kasa trikoota. Toppeja, t-paitoja, pitkähihaisia ja kaikkea siltä väliltä. Kulahtaneita, nyppyyntyneitä tai muuten vaan väsähtäneen näköisiä, kaapin perälle muumioitumaan jätettyjä. Ei ollenkaan niin kivoja, että ne valikoituisivat päällepantavaksi, ei tosiaankaan niin spesiaaleja että menisivät kaupaksi kirppiksellä, mutteivat niin huonokuntoisiakaan että niitä raaskisi pois heittää. Päivä toisensa jälkeen sullon ne vain takaisin sinne mistä tulivatkin, mutta asetuttuani jälleen iänikuisen kysymyksen äärelle keräillessäni tavaraa kirppistä varten, päädyin vihdoin tekemään asialle jotakin. Tällä kertaa ajattelin väsymyspäissäni asiaa uudelta, varsin luovalta kantilta ja otin Fiskarsit esiin. It's time to DIY!


Itse käytän trikoovaatteista lähinnä pelkästään toppeja, joten luonteva ja varsin toimiva uudistus t-paidoille, hihallisille paidoille ja liian tylsille hihattomille paidoille on tehdä niistä uudella tavalla hihattomia, kas näin:


Tarvitaan
- Paitoja, joihin sinulla ei ole suuria tunnesiteitä.
- Sakset, terävät mielellään.
- Jokin mittaväline, laiska käyttää mitä tahansa käden ulottuvilla olevaa.
- Koristuksia, mikä nyt omaa egoa sopivimmin sattuukaan pönkittämään.


Vaihe 1. 
Ota ruma paita, jonka materiaali koostuu puuvillasta JA elastaanista. Älä käytä esim. viskoosisekoitteisia paitoja, koska viskoosi voi olla liian keveää ja ohukaista tämänsorttiseen tuhotyöhön.
Vaihe 2.
Ota avuksi jokin mittaväline, jolla mittaat kainalosta alaspäin noin 10-15 cm. Tee kohtaan merkki saksilla.
Vaihe 3.
Levitä paita pöydälle (tai herkälle nahkasohvalle) ja piirrä (joko henkis-mentaalisesti tai ihan fyysisesti kynällä) seuraavanlainen reitti, jonka mukaan saksit paitaan uudenmalliset aukot käsille ja päälle. Rohkeat voivat uskaltautua leikkaamaan myös selkäpuolta avarammaksi haluamallaan tavalla.
Vaihe 4.
Valmis! Kyljet paljastava rähinätoppi on valmiiksi cool jo sellaisenaan, mutta voit myös keksiä siihen jos jonkinlaista kivaa uudistusta, esimerkiksi


- leikkailla paidan selkämykseen kreisihienon skeletorin


-koristella paidan niiteillä, tai jos oot yhtä vajaa kuin allekirjoittanut niin myös vaikkapa NIITEILLÄ.

Lisäksi, mitä kauemmin väsäät paskasta kultaa, sitä hullummat trashion-ideat alkavat vaikuttaa susta tosi siisteiltä (kuten myös itse sana "trashion"). Tee siis vielä t-paidan jämistä itsellesi tän hetken himotuin asuste, niittipanta hiuksiin! Kas noin:


Tarvitset 
- Trikoopaidan kaula-aukkoresorin
Neulan ja lankaa Niittarin
- Niittejä, esim. mallia kartio tai rotta
- Uudet sormenjäljet, koska niittien vääntäminen pilaa sun sormenpäät lopullisesti.


Vaihe 1.
Ota trikoopaidasta siististi irtileikkaamasi kaula-aukon resori. Leikkaa se sauman kohdalta auki (ympyrästä pötkyläksi). Mittaa siitä pääsi ympäri sopivan mittainen pala ja leikkaa ylimääräinen pois. Ompele Niittaa palan päät yhteen. Tuhlaa hienot niittisi tähän, niitä menee aika monta.
Vaihe 2.
Ole yllättävän tyytyväinen lopputulokseen ja kutsu itseäsi "TRASHionistaksi", kunnes kaikilla sulaa naama.
Mitäs tykkäsitte? Ei nyt ihan tuoreimmasta päästä noi idikset, mut askartelu on aina kivaa!


T. TRASHIONISTA-Mira

14 kommenttia:

 1. vau, tosi hieno toi "skeleton" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Siitä tuli kyllä ihan veikee ja tosi helposti, ei muuta ku itekin vaan leikkelemään! :D

   Poista
 2. EIIKÄ! Ihan simohianoo, niittipantasi on paras! :--------D Mulla oli just työn alla eräänlainen galaksipaita juurikin sellaisesta tunteita herättämättömästä trikoopaidasta. Se homma kusi, mutta tästä tuli uutta inspistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, noi pieleen menneet diyprojektit on parhaita! :D Kiva jos sait uutta inspistä, nää oli sellasia takuulla onnistuvia juttuja kyllä!

   Poista
 3. Tiedätkö mikä puuttuu vielä? Hapsupaita, ne on tulossa taas muotiin, ja mitä sitä turhaan ostaan uutta? Ginasta tai Henkasta joku halpa pitkä toppi ja siitä helmat hapsuille naps! :)

  VastaaPoista
 4. Oujee, mullekki skeletortoppi! Makia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä vaan napsimaan, kreisihelppo ja nopea juttu ja herättää kummastusta kadunmiehissä. :D

   Poista
 5. ÄLYTÖNTÄ !
  ensinnäkin, kirjoitat superhauskasti.
  toiseksi, aidosti hyviä ideoita. :)

  VastaaPoista
 6. Apua ihana niittipanta!!!! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihhii kiitos! <3 Ei muuta kun väsäämään samanmoista!

   Poista

Yay! Jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...